Majblomma

Träning: Power walk

Idag har man varit på jobb från 7 till 14. Power walkade dit & promenerade hem.
Ett snabbis möte med papsen, fick 3 snygga basic linnen. Och sen somnade jag på soffan. Vaknade av att det ringde på dörrklockan och jag kikade bara genom kikhålet & såg små ungar. Öppnade inte då jag inte hade byxor på mig men såg från sovrumsfönstret att det var mjbloms försäljare.
Jag som sa senast i söndags till Eko att jag ville köpa en majblomma i år.
Minns ju när man själv sålde dom för ett antal år sedan.
Man sålde även gräddbullar och på mormors radhus område sålde dom färska frukost bullar. Min kompis sålde kvällsposten, jag delade reklam ( i en helg haha) och jag försökte även sälja jultidningar som inte gick så bra.
Men tycker det är viktigt att man kan ta lite ansvar som barn att veta hur man kan få tjäna en extra slant.
Har pratat med Eko om detta och han är helt emot det då han vill kunna ge sina barn allt han inte fick, att de ska vara barn så länge som möjligt och så länge vi kan hjälpa dom ska dom inte ens tänka tanken på jobb.
Jag håller helt & hållet med, MEN då jag själv har haft det så som han vill att hans barn ska ha det så har jag en annan inställning till det.
Jag & min bror var väldigt bortskämda. Vi fick oftast det vi ville och vi behövde varken städa rummet, diska eller något annat för att förtjäna det. Därför tog det väldigt lång tid för mig och även min bror att förstå pengars värde, att man kan inte få som man vill hur som helst. Just därför vill jag lära mina barn det, att pengar inte växer på träd (har hört detta av mina föräldrar TUSEN gånger) och att ta ansvar.

Oj vad alla tankar kom ut haha.

Nu ser jag på Du är vad du äter men det är inte intressant då det är en tjej som ligger i militären så jag kan inte jämföra mig med henne precis.
Sen är det Efterlyst, yes!

1 kommentar:

Laura sa...

Jag håller med dig om att det är viktigt för barn att lära sig pengars värde. Det är länge sedan jag köpte en majblomma.. Minns också då jag gick omkring på stan med en kompis och sålde dem på fyran tror jag det var.. :) Dock så samlade vi in pengar till en klassresa för de pengarna. Hoppas du får ett annat tillfälle att köpa din majblomma!

Tack så mycket för kommentaren om mitt hår förresten! Jodå, det är sådär vågigt om jag inte blåser det torrt utan låter det lufttorka.. :)

Vet att du har skrivit flera andra kommentarer som jag SKA svara på, men du vet hur jag är.. :S Så det kommer senare! :)

KRAM!