Hitta hem

Har precis tittat på Hitta hem på tv4. En pitbull hade hittats på ett förorts torg på julafton ensam. ALLTSÅ JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG! Hur fan kan man bara lämna en hund sådär. Stakars lilla vovve, men han hamnade hos en helt underbar tant som verkligen aktiverade honom och tog sig an honom från hjärtat. Så skönt att se.

Jag förstår inte människor ibland alltså. Bara man går in på blocket kan man hitta alla dessa annonser "Omplacering pga tillökning" PGA TILLÖKNING??? Vem har sagt att man inte kan ha barn & hund?
Och har man inte ork till det, hur mycket planering fanns det då när man köpte hunden? Eller de som skriver att det är pga tidsbrist då är hunden Ca; 8 månader. Hur mycket har förändrats på 8 månader? Hade du inte tidsbrist för 8 månader sen eller handlar det igentligen om hundens "trots ålder" så man orkar inte med den eller inte har energi på att träna hunden vardagslydnad?

Åh blir så arg på sånt, har även haft många som kommit fram till mig & frågat om hundar dör dom är sugna på att köpa då deras barn tjatar. ÖH VA?
Det ska man INTE göra, köpa hunden till ett barn, ett barn kan f*n inte ta hand om en hund. Antingen blir det så att föräldern i slutändan får allt ansvar eller så säljer dom vidare hunden för "barnens bristande intresse".....men vilken normal klok människa köper en hund till barnen och tror på fullast allvar att dom ska gå ut med den.

Och det värsta med dessa människor är att man kan få kommentarer som "men det är väll inte bra för en sådan stor hund att bo i lägenhet" - det spelar ingen roll hur stor lägenhet jag har eller om jag bor i en 1:a eller en maffig villa. Det handlar om hur du aktiverar hunden UTOMHUS!
Jag kan alltså ha en Grand Danois här i min 2:a men även en Chihuahua i en stor villa, det handlar om hur mycket du går ut med hunden. PRONTO!

Inga kommentarer: