Frukt tårta a la Mors Dag

Första lager tårtbotten


Citron fromage


Krossad ananas


Skivade färska jordgubbar


Lägg på andra skivan av tårtbotten


På med ytterligare ett lager citron fromage


Krossad ananas igen


På med skivade färska jordgubbar igen


På med sista "locket"


Smet på vispad grädde fint med lite vanilj socker i. Och pynta runt med mandariner (konserverade)

Strö på hackad mandel


Pynta med choklad hjärtan från Noblesse


Hela färska jordgubbar med blad på som topping!


Voila! En enkel & god frukt tårta!

2 kommentarer:

Laura sa...

Åhhhh! Jag är verkligen världssämst på att svara på kommentarer! FÖRLÅT om jag glömmer bort att svara på något som du har frågat.. :S

Jag har precis samma problem som dig med magen! Det värsta är ju att man sitter och oroar sig för det så mycket på förhand! Varje gång innan jag ska resa någonstans så går jag i flera timmar före och försöker gå på toa, bara så jag inte ska behöva göra det UNDER själva resan! :S Det bästa vore ju bara om man kunde slappna av, det kommer nog då det kommer ändå... :P Försök att ta så mycket kort som möjligt på deras hus, var det så att du inte alls har varit där tidigare? Hur länge ska ni stanna där?

Nu har de där små kattungarna vi hade på bakgården försvunnit! :( Jag har sett en mård ströva runt på parkeringsplatsens tak några nätter, jag hoppas att den inte har varit framme, utan att kattmammorna bara har flyttat sina ungar till något "tryggare" ställe! :S Saknar de små ungarna i varje fall! :S

Det är faktiskt inte så mycket som jag saknar från Finland då jag är i Turkiet. Lättmjölk och ost, samt förstås alla goda kanelbullar och munkar och andra sorters bullar som jag är helt galen i och inte själv kan baka. :) Några Fazers blå chokladplattor brukar alltid också få åka med i väskan då jag åker tillbaks, men de brukar vi också ge bort till alla släktingar och bekanta, så till sist så blir det inte så många över till oss själva ändå! :P

Jag håller också på och funderar på presenter som bäst! Ahmets mamma önskar sig alltid några städredskap, hon har hört att det finns några särskilda SVENSKA dammtrasor (antagligen dessa med mikrofiber) som hon alltid vill att jag ska köpa med mig då de är så dyra i Turkiet...! Men det känns lite tråkigt att köpa dammtrasor, hehe! :S Kläder vill de inte ha, och det är ju som sagt ingen idé att köpa i Finland heller.. Så, WHAT TO BUY?? En osthyvel tänkte jag i alla fall köpa, det finns ju inte där och det är ju ganska praktiskt om man lagar toast, även om man inte äter så mycket smörgåsar där annars... Nä, jag får fortsätta att fundera...!

KRAM!

Sofie sa...

Den tårtan ser smarrig ut, den ska jag ge mig på då jag är i Sverige igen =)
SV: Miami Beach ligger precis i början av Östra Stranden om man går från hamnen, ett litet poolområde då man även kan gå ner till stranden och bada. Du som har pool på hotellet kanske kvittar för dig men oss som bor här är det toppen ställe.

Det är fint hotellet min familj bor på även poolen är stor. De gillade inte att de hade massa försäljning inne på området, sånt har de ingen glädje av. Tyckte det var lite jobbigt att de går runt o tjatar om man ska köpa massa då de ligger o slöar vid poolen. De tar betalt för madrass på solstolen, har jag aldrig varit med om på ett hotell?!?

Första gången jag åker båt varje säsong mår jag jättedåligt. Jag har problem med det, men jag tar varje gång åksjuketablett trots att havet är lugnt. Nu har jag vant mig så det är ok. Ska ni åka båttur nu då ni är nere, ta tablett precis då du går på båten så den hinner verka.

Bananbåt är jättekul att åka!

Lycka till med flygresan!