Julafton

Vaknade tidigt igår för att hinna med! Gjorde oss i ordning, städade och packade allt.
Då kom Mr.K och hämtade oss på julaftons morgonen. Helt dött ute på gatorna, mysigt, alla ljus var redan tända i fönstrena och det enda foket man såg ute var de som skulle iväh så som vi, de packade deras bilar med julklappar och alla var finklädda.
Vi kom hem till mamma och där var så fint julpyntat, nästan så man ville sno hem lite, men jag får pynta lika fint nästa år istället.
Hälsade på vovvarna men de var helt upptagna me deras märgben, och vi satte oss i Tv rummet och kollade på Kalle Anka 15.00 - precis som varje år.
Drack varm glögg med mandel och russin och åt pepparkakor, så mysigt så mysigt!
Sen var det dags att passa upp Ankan mamma hade i ugnen, eller rättare sagt Ankorna, usch de var fyllda med gott, men jag kunde bara inte se på när hon fyllde dem, ser ju ut som 2 enorma kroppar.....näää, me no like!!!
Middagen var serverad, det blev MIN kåltotslåda som ingen tyckte passade till så jag åt den själv, mammas underbara svenska köttbullar och italienska köttbullar till mannen som inte äter fläskkött. Brunkål och rödkål, mammas egna bruna sås - underbar!
Ankan såklart och fyllningen var fikon och morötter sen minns jag inte haha.
Gott var det iallafall och vi alla blev propp mätta.

Senare på kvällen när all disk var färdig så blev det mammas egna gjorda Ris a la Malta...mmm med körsbärs sås och mandlar MUMS!!!
Sen blev det julklapps öppning!
Det var nog det alla satt och väntade på hela dagen men ingen vågade säga ifrån hahahaha.
Vuxna människor är som barn på julafton.
Men det tycker jag är bra, verkar ju vara det enda svenskarna i detta land ser fram emot julafton!
Men så är inte vår familj förstås, vi njuter av de tända ljusen, lugnet, maten och gemenskapen.
OK.....lite ser vi väl fram emot julklapparna hahaha.

Mamma blev jätte glad för sin Versace parfym, läppglans, fotbad och strumporna hon fick av oss.
Av K fick hon en "Askungen behandling" vad det nu är låter det lyxigt haha, antar att det är en lyxig ansiktsbehandling, ååh det hade ju jag velat ha hehe.
Sen fick hon en jätte fin ljuslykta som hon önskat sig, sen minns jag inte mer.
K fick av oss ett jätte fint vin som han blev super glad för och Die Hard filmen som han letat & letat efter haha visste inte det iheller, men kul att få andra glada!
Han fick av mamma ett symboliskt hjärta!
Mannen fick långkalsonger av mig och 3 par strumpor, 300:- på JC då han önskar sig ett par jeans.
Av mamsen och K fick han en pärm typ där han kan ha sina viktiga värde papper (men det är jag som sköter papperna här i hemmet haha) 500:- på JC super bra haha så nu har han 1.100 på bara JC haha.
Jag fick Disneys special utgåva med Peter Pan hihi av mannen och en underbart söt Miranda nalle. Den betyder så mycket för att han vet att jag har samlat på Miranda nallarna innan och intresset har väll svalnat för dem just för att vi inte har någonstans att sätta upp dem i denna dumma lägenhet, men att han kom ihåg att jag älskade dem, att han kom ihåg att jag sagt att jag älskar dem för övet ett år sedan, det blev jag glad över! Av mams & K fick jag 2 svart & vita kökshanddukar - jätte fina och passar köket.
Och 500:- på H&M vilket jag behöver.
Blev super glad!
Jag var så trött så jag gick och lade mig rätt så tidigt.
I morse ringde det och det var jobbet, nån har sjukat sig och jag kunde inte eftersom jag var ute på landet.
Så ringde dem igen på eftermiddan och frågade om jag inte kunde jobba kvällen imorgon istället för dagen och jag tackade ja, FAN ASSÅ!
Jaja, men men jag får tåla det, pengar, pengar, pengar, j--la el räkningen var sky hög denna månaden så nu skiter jag i raketerna och tänker på pengarna jag tjänar ju hela 16,5 extra för den sista timmen på kvällen WOOOOOW!
*suck*

Dagen var lite tråkig idag men ändå mysig då jag & mamma snackade mycket!
Sen kom papsen och hämtade oss, han kelade me Gizmo hela tiden!
Nu när vi kom hem så åt vi resterna - jag åt min rotlåda med köttbullarna och prinskorven och mannen åt arabiska Kubbi met prinskorvar och pita bröd, vilken blandning haha.

Nä nu e jag trött, bara tanken att jobba imorgon - usch, ska lägga mig snart tror jag, det är tidigt men jag e så trött!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tack så mycket! Jag tror aldrig jag fått så många fina julklappar. Jag älskar varenda en av dem. Tack så mycket! Jag älskar dig! PS! Nästa jul skall vi ställa ut gröt till tomten, det LOVAR jag! =)

Unknown sa...

Ps. Fyllningen var sviskon, morötter & äpplen ;)